arnold vanderlyde sports & business

Fighting For Success®!, nu ook in boekvorm verkrijgbaar!

Op 19 januari jl. is het boek Fighting for Success in Huis ter Duin in Noordwijk gepresenteerd. Humberto Tan nam de presentatie voor zijn rekening en Frank Rijkaard ontving met reden het eerste exemplaar. Frank Rijkaard was immers degene die Arnold, toen Arnold nog vediensterlijk voetballer was, alle hoeken van het voetbalveld heeft laten zien. Hierdoor heeft Arnold de keuze gemaakt om met voetballen te stoppen en definitief voor de bokssport te kiezen. Ook zijn toenmalige voetbaltrainer Frans Spronck heeft hem in deze keuze gestimuleerd. Hij zei dan ook: "Arnold als je wilt doen wat je het leukste vindt, moet je blijven voetballen, maar als je de top wilt bereiken dan moet je kiezen voor boksen". en zo geschiedde.....

Tijdens de presentatie werd door Mariska van Kolck ook het prachtige nummer 'Inspiratie' ten gehore gebracht. Dit nummer hadden we gekozen omdat we hopen dat het boek Fighting for Success! voor iedereen een inspiratiebron mag zijn op weg naar succes en geluk!

FIGHTING for Success!

klik hier voor Arnold bij Goedemorgen Nederland

Boek presentatie Voormalig bokser Arnold Vanderlyde groeide op in het Limburgse Sittard en is één van de meest aansprekende (oud-)boksers van Nederland. Op zijn vijftiende zette hij voor het eerst voet in een boksschool, acht maanden later bokste hij zijn eerste wedstrijd. Hij werd kampioen van het zuiden en vervolgens kampioen van Nederland. Drie Olympische Spelen en drie bronzen medailles later zegde hij het boksen vaarwel.

Na zijn sportcarrière ging Arnold zich richten op het begeleiden van mensen op weg naar succes. Hij ontwikkelde meerdere programma’s, waarvan FIGHTING for Success! de belangrijkste is. In het FIGHTING-model staan de letters van het woord fighting voor de fundamentele waarden en karaktereigenschappen die leiden naar succes: Fysieke staat, Intelligentie, Groeistrategie, Humor, Tolerantie, Interesse, Normen en waarden en

Geluk en gezondheid.De eerste drie hoofdstukken beschrijven kort de jeugd en topsportcarrière van Arnold. De hoofdstukken daarna beslaan één voor één de acht FIGHTING-waarden. Via voorbeelden uit zijn eigen carrière en leven brengt Arnold zijn methode over – een methode die niet alleen toepasbaar is voor (top)sporters, maar ook voor individuen.

Teams en organisaties


FIGHTING for Success! houdt in dat je vecht voor je idealen. Je eigen succes is maakbaar. Niet alleen in de sport, maar ook in het bedrijfsleven is het van belang positief te denken en vooral positief te dóen, zodat je kunt uitblinken. De FIGHTING for Success!-methode leert je dat je je niet uit het veld moet laten slaan door tegenslag. Want wat het resultaat ook is, het biedt altijd weer nieuw perspectief. En bovendien: het proces dat nodig is om de finishlijn te bereiken, is het belangrijkste. De weg ernaartoe, daar gaat het om.

Bestel het boek via info@vanderlyde.nl voor € 24.95. (ex. verzendkosten)


Arnold Vanderlyde presenteert boek

Boek presentatie In D'n Tempel in Sittard heeft oud-bokser Arnold Vanderlyde woensdagmiddag zijn boek 'Fighting for success!' gepresenteerd. Burgemeester Sjaar Cox van Sittard en depute Noel Lebens kregen ontvingen de eerste exemplaren uit handen van Vanderlyde.

Afgelopen maandag had hij het allereerste exemplaar van zijn boek in Noordwijk aan Zee overhandigd aan oud-voetballer Frank Rijkaard. Maar Arnold Vanderlyde wilde ook in zijn geboortestad Sittard, de plaats waar het voor hem allemaal begonnen is, een presentatie verzorgen.
Na de officiële plichtplegingen kregen ook zijn moeder en oud-verzorger Jeu Joris een boek overhandigd. Joris, tientallen jaren verzorger-masseur bij voetbalclub Fortuna'54, heeft ook jarenlang aan de ring gestaan om de Sittardenaar bij te staan. Met drie bronzen olympische medailles, drie Europese titels en twee (verloren) WK-finales is Vanderlyde Limburgs beste sportman ooit.